Κτήμα

Καλώς ήρθατε στο Κτήμα Ιατρίδη!

Το Κτήμα Ιατρίδη ξεκίνησε την δραστηριότητα του με σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής όπου οι παλαιότεροι είχαν φέρει την καλλιέργεια της αμπέλου απο τις χαμένες πατρίδες.

Η περιοχή έχει τυπικό μεσογειακό κλίμα και οι οικογενειακοί αμπελώνες είναι φυτεμένοι σε γραμμικές σειρές σε λοφώδεις εκτάσεις με αμμοαργιλώδη εδάφη που αντικρίζουν την θαλάσσια μάζα του Θερμαϊκού κόλπου και δέχονται θετικές επιδράσεις από αυτή.


Η καλλιέργεια στο κτήμα διέπεται από ήπιες επεμβάσεις φιλικές προς τη φύση και το περιβάλλον


Οι χαρισματικές γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών καλλιεργούνται στο κτήμα απο την οικογένεια Ιατρίδη εδώ και αρκετά χρόνια με μοναδικό σκοπό την καλύτερη έκφρασή τους στα κρασιά που παράγονται στο μικροκλίμα του Λακκώματος. Η αντιμετώπιση των εχθρών και των ασθενειών της αμπέλου σε αυτό το περιβάλλον γίνεται με ήπια μέσα σύμφωνα με τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Tα παραγόμενα στο κτήμα κρασιά φέρουν το χαρακτηρισμό Π.Γ.Ε Χαλκιδική (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Χαλκιδική) που αποδεικνύει τον αριστο εγκλιματισμό των ποικιλιών στο χαρακτηριστικό μικροκλίμα της περιοχής.