ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ // Λευκός ξηρός οίνος
Η χαρισματική ποικιλία Μαλαγουζιά μας δίνει αυτο το ευχάριστο λευκό κρασί με χαρακτήρα στο στόμα, καλή διάρκεια, τυπικά αρώματα εσπεριδοειδών και κίτρινων φρούτων που το καθιστούν τέλειο συνοδευτικό ελλήνικων πιάτων και θαλασσινών.
ROSE AMPELOURGOS // Ροζέ οίνος
Το ροζέ κρασί του Κτήματος προέρχεται απο τον συνδυασμό της πολυδυναμικής ποικιλίας του Ξινόμαυρου, άριστα προσαρμοσμένης στο μεσογειακό μικροκλίμα της περιοχής και του "αυστηρού" Ασύρτικου που προσδίδει σώμα και οξύτητα.
Πρόκειται για ένα απαλού χρώματος ροζέ με απουσία ταννινών, αποτέλεσμα ολιγόωρης εκχύλισης, με διακριτική ισορροπία και αρώματα άγουρων κόκκινων φρούτων με προεξάρχοντα το φραγκοστάφυλο και την φράουλα.
Ιδανικό ως απεριτίφ και απόλυτα ταιριαστό με διάφορα πιάτα όπως ceviche γαρίδας, προσούτο και παρμερτζιάνα, σαλάτες με ρόδι, ελαφρά ψημένα λευκά κρέατα κα.
Σερβίρεται δροσερό στους 6-8 oC σε ποτήρι μεσαίας τουλίπας.
SYRAH MAVROTRAGANO // Ερυθρός ξηρός οίνος
Η διεθνής μεσογειακή ποικιλία Syrah συμπράττει με το Μαυροτράγανο, ξεχωριστή Αιγαιοπελαγίτικη ποικιλία, δίνοντας ένα ιδιαίτερο κρασί με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, μεστής γεύσης με μέτριες ταννίνες που αντανακλούν το "πάντρεμα" των δύο ποικιλιών.
AMPELOURGOS ROUGE // Ερυθρός ξηρός οίνος
Σε αυτό το κρασί συνδιάζεται αρμονικά η δυναμική ποικιλία Cabernet Sauvignon με το Μαυροτράγανο, με τις δύο ποικιλίες άριστα εγκλιματισμένες στο μικροκλίμα του Κτήματος. Το κρασί έχει αρωματικές εκφράσεις ώριμων κόκκινων φρούτων και τη γλυκιά αίσθηση της βανίλιας, ενώ γευστικά είναι στρογγυλό με μακριά επίγευση. Η δομή που απόκτησε απο την πολύμηνη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια επιτρέπει περαιτέρω παλαίωση.
AMPELOURGOS ASSYRTIKO // Λευκός ξηρός οίνος
Το Αιγαιοπελαγίτικο Ασύρτικο έχει εγκλιματιστεί άριστα στο μικροκλίμα της Χαλκιδικής.Το κρασί έχει οινοποίηθει κατά το ήμισυ σε ανοξείδωτη δεξαμενή με ελεγχόμενη ψυξη και σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια των 225 λίτρων. Μετά από το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες με περιοδική ανάδευση, διαδικασία που του χαρίζει όγκο και πολυπλοκότητα. Διακρίνεται από λεμονάτα αρώματα, λευκόσαρκων φρούτων και έχει λιπαρή και κρεμμώδη υφή πάντα σε φόντο βαρελιού χωρίς αυτό να είναι έντονο. Κρασι που θα επιβραβεύσει την περαιτέρω παλαίωση του.
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ // Λευκός ξηρός οίνος
ROSE AMPELOURGOS // Ροζέ οίνος
Το ροζέ κρασί του Κτήματος προέρχεται απο τον συνδυασμό της πολυδυναμικής ποικιλίας του Ξινόμαυρου, άριστα προσαρμοσμένης στο μεσογειακό μικροκλίμα της περιοχής και του "αυστηρού" Ασύρτικου που προσδίδει σώμα και οξύτητα.
Πρόκειται για ένα απαλού χρώματος ροζέ με απουσία ταννινών, αποτέλεσμα ολιγόωρης εκχύλισης, με διακριτική ισορροπία και αρώματα άγουρων κόκκινων φρούτων με προεξάρχοντα το φραγκοστάφυλο και την φράουλα.
Ιδανικό ως απεριτίφ και απόλυτα ταιριαστό με διάφορα πιάτα όπως ceviche γαρίδας, προσούτο και παρμερτζιάνα, σαλάτες με ρόδι, ελαφρά ψημένα λευκά κρέατα κα.
Σερβίρεται δροσερό στους 6-8 oC σε ποτήρι μεσαίας τουλίπας.
SYRAH MAVROTRAGANO // Ερυθρός ξηρός οίνος
Η διεθνής μεσογειακή ποικιλία Syrah συμπράττει με το Μαυροτράγανο, ξεχωριστή Αιγαιοπελαγίτικη ποικιλία, δίνοντας ένα ιδιαίτερο κρασί με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, μεστής γεύσης με μέτριες ταννίνες που αντανακλούν το "πάντρεμα" των δύο ποικιλιών.
AMPELOURGOS ROUGE // Ερυθρός ξηρός οίνος
Σε αυτό το κρασί συνδιάζεται αρμονικά η δυναμική ποικιλία Cabernet Sauvignon με το Μαυροτράγανο, με τις δύο ποικιλίες άριστα εγκλιματισμένες στο μικροκλίμα του Κτήματος. Το κρασί έχει αρωματικές εκφράσεις ώριμων κόκκινων φρούτων και τη γλυκιά αίσθηση της βανίλιας, ενώ γευστικά είναι στρογγυλό με μακριά επίγευση. Η δομή που απόκτησε απο την πολύμηνη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια επιτρέπει περαιτέρω παλαίωση.
AMPELOURGOS ASSYRTIKO // Λευκός ξηρός οίνος
Το Αιγαιοπελαγίτικο Ασύρτικο έχει εγκλιματιστεί άριστα στο μικροκλίμα της Χαλκιδικής.Το κρασί έχει οινοποίηθει κατά το ήμισυ σε ανοξείδωτη δεξαμενή με ελεγχόμενη ψυξη και σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια των 225 λίτρων. Μετά από το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες με περιοδική ανάδευση, διαδικασία που του χαρίζει όγκο και πολυπλοκότητα. Διακρίνεται από λεμονάτα αρώματα, λευκόσαρκων φρούτων και έχει λιπαρή και κρεμμώδη υφή πάντα σε φόντο βαρελιού χωρίς αυτό να είναι έντονο. Κρασι που θα επιβραβεύσει την περαιτέρω παλαίωση του.